Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası Tarifi

Anasayfa Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Kuru Fasulye Çorbası Tarifi

Kış Aylarının Vazgeçilmez Çorbası

  • Doğal Agro Hazırlanış Süresi :
  • Doğal Agro Pişirme Süresi :
  • Doğal Agro Porsiyon :
  • Doğal Agro Kalori :

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 250 g kemikli kuzu eti,
  • 1/2 çay bardağı tel şehriye,
  • 4 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1/2 limon suyu,
  • 1 lt su.

Sosu için;

  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz.

Hazırlanışı

  • Fasulyeyi akşamdan ıslayın,
  • Ertesi gün düdüklü tencereye süzdüğünüz fasulyeyi ve eti alın,
  • Üzerine 1 lt su ekleyin,
  • Kapağını kapatıp tencerenizin pişirme süresine göre fasulye ve etler yumuşayana kadar pişirin,
  • Süzdüğünüz suyunu bir tencereye alıp normal suyla 1 lt'ye tamamlayın,
  • Şehriyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin,
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın,
  • Kaynar çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca çırpın,
  • Ilınan terbiyeyi çorbaya geri ekleyip hızlıca karıştırın,
  • Fasulyeleri ve kemiklerinden ayırdığınız eti ekleyip karıştırın,
  • Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin (gerek görürseniz sıcak su ekleyin) ve ateşten alın,
  • Bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp toz biberi ve pul biberi ekleyin, karıştırıp ateşten alın,
  • Sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştırın,
  • Tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Doğal Agro
Doğal Agro

Diğer Tarifler

© 2023, Tüm hakları saklıdır.