Tane Tane Pilav Tarifi

Anasayfa Tane Tane Pilav Tarifi
Tane Tane Pilav Tarifi

Kış Aylarının Vazgeçilmez Çorbası

  • Doğal Agro Hazırlanış Süresi :
  • Doğal Agro Pişirme Süresi :
  • Doğal Agro Porsiyon :
  • Doğal Agro Kalori :

MALZEMELER

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
  • 1 tane bulyon (tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

  1. Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup, üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. Bu işlem, pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor.
  2. Ekstra bir bilgi olarak, pirinçlerinizi kavururken 1-2 damla limon suyu sıkarsanız hem daha beyaz hem de daha parlak bir pirinç pilavı elde etmiş olursunuz.
  3. Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın.
  4. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin.
  5. Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır.
  6. Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp, bulyon atın ve biraz karıştırın. İsterseniz bulyonu sıcak suda eritip katabilirsiniz.
  7. Ocağın en küçük yerinde, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
  8. Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp, demlenmesini bekleyin.
  9. Tane tane pilavımız hazır.

Not: 1 + 1 su bardağından 2 parmak eksik suyun 1 bardağını tavuk suyuyla yaparsanız çok daha güzel olur. Eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, bulyon katmayın.

Afiyet olsun.

Doğal Agro
Doğal Agro

Diğer Tarifler

© 2023, Tüm hakları saklıdır.