Humus Tarifi

Anasayfa Humus Tarifi
Humus Tarifi

Kış Aylarının Vazgeçilmez Çorbası

  • Doğal Agro Hazırlanış Süresi :
  • Doğal Agro Pişirme Süresi :
  • Doğal Agro Porsiyon :
  • Doğal Agro Kalori :

Humus Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı kadar tahin
  • 1 limonun suyu
  • 2 iri diş sarımsak
  • su, kimyon, tuz

Üzeri için sos:

  • Zeytinyağı, toz kırmızı biber

Humus Yapımı Tarifi ;

  1. Nohutları güzelce yıkayıp 1 gece önceden ıslatalım. Sabah düdüklü tencereye nohutları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
  2. Haşlanan nohutların kabuklarını soyalım. Kabuklarını soymadan yapan arkadaşlarımda var fakat ben bu şekilde yapıyorum.
  3. Robotun içine nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve çok az su ilave edip iyice öğütelim. Kıvamı koyu olursa çok az daha su ilave ederek seyreltebilirsiniz.
  4. Humusumuzu servis tabağına alalım. Zeytinyağı ve toz kımızı biberi de tavada ısıtıp humusun üzerine gezdirelim.
  5. Afiyet Olsun…

Humus Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohutların daha güzel pişmesi için 1 gece öncesinden suda bekletmelisiniz.
  • Nohutları düdüklüde haşladığınızda daha kısa sürede haşlanacaktır. Tencerede haşlarsanız haşlama süresini uzatmalısınız.
  • Dilerseniz marketlerden haşlanmış nohut alabilirsiniz ya da daha önceden haşlayıp dolaba kaldırdığınız nohutlarınız varsa onları da kullanabilirsiniz.
Doğal Agro
Doğal Agro

Diğer Tarifler

© 2023, Tüm hakları saklıdır.